Caesar Experts & a.s.r. van Internet of Things (IoT) concept naar prototype in no-time – Dutch

Help ons de business potentie van nieuwe technologie te ontdekken

Deze geweldige vraag kregen we begin dit jaar vanuit a.s.r. Het was de start van een traject waarin een a.s.r./Caesar Experts team met elkaar aan de slag is gegaan om samen een toepassing te maken op het gebied van Internet of Things voor het schadebedrijf van a.s.r. In deze blog zal ik uiteenzetten hoe we van concept naar prototype zijn gekomen in slechts een paar weken.

Inspire & experiment

Met ons gezamenlijke team van a.s.r. en Caesar Experts zijn we begonnen met een inspiratie sessie over Internet of Things, gevolgd door een hands-on sessie waarbij alle teamleden heel praktisch aan de slag zijn gegaan met Internet of Things. Op deze manier zag het team zelf al snel diverse toepassingen en kansen van de technologische ontwikkeling IoT.

Concept

Na het kennismaken met IoT is er een case is geselecteerd waar het hele team enthousiast over was, hooibroei! De hooibroei case is met name geselecteerd om dat het een proces is welke de klantinteractie kan verhogen en omdat er voldoende te meten is vanuit een IoT perspectief. Leuk dat iedereen enthousiast was, maar wat is hooibroei eigenlijk? Hooibroei is een bacterie welke zorgt dat de temperatuur in wat leidt tot zelfontbranding. Dit geldt niet alleen voor hooi maar ook voor andere organische materialen. Door met deskundigen van a.s.r. in gesprek te gaan kwamen we erachter wat kenmerken van hooibroei zijn. Ook werd duidelijk hoe vandaag de dag het proces van inspectie gaan met de bijbehorende kosten door a.s.r. als verzekeraar.

Realize & Validate: prototyping & platform

Op basis van deze informatie is Caesar aan de slag gegaan en zijn sensoren, logica, het netwerk, en andere benodigdheden geselecteerd. Na deze fase is het prototype door Caesar gerealiseerd en gevalideerd met het team van a.s.r. In parallel is Caesar aan de slag gegaan om een platform te realiseren welke real-time inzicht gaf in de huidige situatie van het hooi en de afwijkingen hiervan. Ook zijn diverse triggers en acties ingebouwd om bij afwijkingen vroegtijdig signalen uit te sturen dus van reactief handelen naar preventief handelen te gaan.

Rick over IoT

Caesar Experts heeft als partner specifieke IoT kennis aan het project toegevoegd. Deze kennis is op dit moment niet beschikbaar binnen ons bedrijf. Dit heeft geleid tot een positieve impuls bij de realisatie van papier naar prototype.Chiel Kuijpers, adviseur verbeteringen bij a.s.r. zorg

Het resultaat

Meer waarde toevoegen aan de klantdialoog is voor a.s.r. een belangrijke pijler voor de toekomst. Met dit traject hebben we de kracht van nieuwe technologie ingezet om een nieuwe, pro actieve, vorm van klant interactie zichtbaar te maken. Dit hebben we gedaan door de technische werking op basis van een a.s.r. klantproces aan te tonen en een tipje van de sluier op te lichten van het potentieel aan mogelijkheden.

Internet of Things: Van re-actief naar pro-actief

Zoals je kunt zien kan het Internet of Things helpen om processen, klantinteractie en andere bedrijfselementen pro-actief kunnen maken. Steeds meer bedrijven worstelen met vragen over hun bestaansrecht en de toegevoegde waarde van hun bedrijf morgen. Toegevoegde waarde: een waarde die misschien steeds lastiger te realiseren is maar essentieel voor het bestaan van de bedrijven van morgen.

Wil je ook nadenken over de toegevoegde waarde van nieuwe technologie en hoe dit een positieve impact kan hebben op je bedrijf? Neem contact met ons op en we denken met je mee. Van concept tot prototype welke je kunt valideren met je business tot het in beheer nemen van de oplossing. Bekijk hier het aanbod van Caesar op het gebied van Internet of Things

Meer informatie over Internet of Things en welke mogelijkheden het biedt voor jouw organisatie? Download dan hier onze Internet of Things Whitepaper of volg ons via Twitter, LinkedIn of Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.