Techthics Talkshow “Feiten, Fictie, Fake – techniek en onze blik op de werkelijkheid”

Stichting Techthics Talkshow ove jaarthema: Feiten, Fictie, Fake – techniek en onze blik op de werkelijkheid – Hoe vinden wij onze weg in deze tijd van de verdergaande technologie?

Feiten, Fictie, Fake – techniek en onze blik op de werkelijkheid – het thema waar Stichting Techthics zich het afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden. Een razend actueel thema dat veel los maakt in de wereld om ons heen. Hoe vinden wij onze weg in deze tijd van de verdergaande technologie?

Tijdens deze talkshow zet elke tafelgast een statement neer over het thema vanuit zijn perspectief. Onze gasten gaan met elkaar in gesprek, delen hun kennis en discussiëren met elkaar over de trends die zij zien in de (digitale) maatschappij waarin wij leven. Wat betekent dat voor ons en wat zouden wij als christen daarvan moeten denken? Vorm uw mening aan de hand van het tafelgesprek.

Het gesprek wordt gevoerd met:

Menno van Doorn – Directeur Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie en co-auteur van het boek ‘Echt Nep’

Cees Zweistra – Docent aan de Erasmus Universiteit en initiatiefnemer van Centre Erasme en “Podcast Filosofie”, schrijver van de boeken “Verkeerd verbonden” en “Waarheidszoekers”

Wim van Vlastuin – Fulltime hoogleraar theologie en spiritualiteit van het gereformeerd protestantisme aan de Vrije Universiteit en rector van het Hersteld Hervormd Seminarium.

Meer informatie: https://www.techthics.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.